Участници

OFFICE & WORKSPACE FORUM 2024
15 Май 2024, Sofia Event Center

Мария Хинкова

старши архитект, ИПА

арх. Мария Хинкова е старши архитект в ИПА, част от екИПА от 2020 година. Придобива бакалавърската си степен по ,,Архитектура‘‘ в La Cambre Horta към ULB, Белгия. След завръщането си в България, Мария продължава образованието си и завършва магистратура в Нов български университет (НБУ).

За дипломния си проект избира амбициозната задача да разработи акустична музикална зала, което я изправя пред предизвикателството да комбинира техническите аспекти на архитектурата с изискванията за висококачествен звуков дизайн. През 2024 година започва докторантура в катедра ,,Технология на архитектурата“ в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).

Професионалният ѝ опит започва още преди да завърши образованието си и включва широк спектър от проекти, различни по тип и функция. Работила е по логистични бази, хипермаркети и офисни сгради, като участва във всички етапи на проектиране и изпълнение. Интересът ѝ е фокусиран върху създаване на обществени сгради, които подобряват живота и обогатяват градската среда, правейки я по-добро място за живеене.